Žilina remizovala v Prešove, Košice doma podľahli Myjave

10.03.2013 Celý región

Bratislava 9. marca (TASR) -

1. FC Tatran Prešov MŠK Žilina 0:0
Rozhodoval: Vnuk,
ŽK: Brezinský, Kolbas, Novák, Bartek - Akakpo, Majtán.
1780 divákov.

zostavy a striedania:

1. FC Tatran Prešov: J. Diviš - Bartek, Krajník, Brezinský, Kolbas - Petráš - Papaj (72. Jakovlev), Lipták (85. Kačala), Poliaček (69. Hruška) - Novák, Marcin

MŠK Žilina: Dúbravka - Piaček, Angelovič, Akakpo, Nunes - Pečovský - Barčík (61. Pich), Škvarka, Mihalík (83. Mabouka) - Guba (61. Paur), Majtán


Priebeh zápasu

V prvom polčase bolo aj napriek ťažkému terénu vidieť na oboch stranách snahu o bojovný futbal s útočným poňatím. Prvý strelecký pokus vyslal smerom na domácu bránu už v 2. min exPrešovčan Angelovič, ale jeho pokus z diaľky mieril tesne nad. Aj druhá strela v zápase bola na žilinskej strane, keď po chybe prešovskej obrany sa lopta po osi Barčík - Majtán dostala znovu k Angelovičovi, ktorý spoza šestnástky strieľal opäť nepresne. O prešovskú odpoveď sa postaral Krajník, ale z dobrej pozície minul žilinskú bránu. Až po polhodine hry Novákova tvrdá strela k ľavej žrdi zamestnala brankára Dúbravku. Potom po štandardnej situácii Piaček z päťky netrafil bránu. Ďalší exPrešovčan v žilinskom drese, Guba v 38. min zblízka zakončoval pätičkou, síce efektne ale nie efektívne. Poslednou šancou v prvom dejstve bola možnosť Poliačeka po rýchlom protiútoku, ale s jeho strelou si žilinský gólman poradil.

V druhom polčase sa roztrhlo vrece s gólovými šancami. Začalo sa to únikom Nováka, ktorý išiel sám na brankára Dúbravku, ale jeho koncovke chýbala presnosť. Na opačnej strane mal tutovku Angelovič, ale trafil iba prešovského gólmana. Rovno do rúk domáceho brankára namieril vo vyloženej šanci Majtán. Potom zachraňoval už prekonaného Diviša na bránkovej čiare Brezinský a neobsadený Mihálik svoju šancu nevyužil. Festival zahodených žilinských šancí "predĺžil" aj striedajúci Pich, keď loptu po jeho zakončení pribrzdil tesne pred bránkovou čiarou "rozoraný" trávnik. Posledná gólová príležitosť v zápase bola opäť na strane hostí, ale Škvarka namieril loptu rovno do brankára Diviša.

Hlasy po zápase

Ladislav Totkovič, tréner Prešova: "Stretli sa mužstvá, ktoré po nevydarenej jarnej premiére potrebovali vyhrať. Nakoniec z toho bola remíza. Myslím si, že spravodlivá, keďže aj neschopnosť súpera streliť z vyložených šancí gól patrí k futbalu. Mojich zverencov musím pochváliť za bojovnosť a nasadenie. Možno ak by sa ujala v prvom polčase Nováková veľká šanca boli by sme sa radovali z víťazstva."

Štefan Tarkovič, tréner Žiliny: "Vyvrátili sme niektoré tvrdenia médií o tom, že nie sme psychicky dobre pripravení. Na takomto náročnom teréne sme dokonca hrali kombinačný futbal. V druhom polčase mali moji hráči jasne navrch. Lenže nevyužili veľké príležitosti, ktoré ich môžu ešte dlho mrzieť. Do Prešova sme prišli s jednoznačným cieľom vyhrať a na ihirsku to aj bolo vidieť."

 
MFK Ružomberok – AS Trenčín 1:2 (1:0)
Góly: 14. Ďubek (z 11 m) - 51. Holúbek (z 11 m), 55. Štefánik.
Rozhodoval: Pavlík,
ŽK: Ďubek - Volešák,
1860 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Ružomberok: Zich - Maslo, Práznovský, Greššák, Jurkemik - Nagy (59. Zreľák) - Lupták (72. Serečin), Bielák, Ďubek, Pekár (78. Almaský) - Mukendi Mulumba

AS Trenčín: Volešák - Čögley, Da Silva, Bednárik, Mazáň - Baez (89: De Oliveira) - Mazan (46. Lobotka), Holúbek, Štefánik, Kubík (79. Fremmel) - Fanendo Adi


Priebeh zápasu

V 4. minúte Mulumba naservíroval peknú prihrávku Ďubekovi, no domácemu kapitánovi na hranici „veľkého vápna“ strela ľavačkou nesadla. Trenčín potom chvíľu častejšie držal loptu na svojich kopačkách, ale v 13. min. prišiel kontroverzný moment, keď rozhodca Pavlík nariadil pokutový kop, hoci sa zdalo, že v súboji gólmana hostí Volešáka s prenikajúcim Ďubekom k žiadnemu stretu nedošlo. Ďubek z nariadenej penalty dostal Liptákov do vedenia. O štyri minúty neskôr Mulumba ani Práznovský pri obrovskom závare pred bránou AS nedokázali loptu, tancujúcu pred čiarou, dotlačiť do siete. V 21. minúte si poriadne vydýchlo domáce publikum, keď Adi v „miliónovej“ šanci minul ružomberskú bránu. Po pol hodine hry Bielák z priameho kopu z vyše tridsať metrov poriadne natiahol Volešáka. Celkove prvý polčas priniesol vyrovnanú partiu.

Do druhého polčasu lepšie vstúpili hostia, v 49. minúte Sobotkov ďalekonosný pokus zdiaľky skončil na pravej žrdi Zichovej svätyne, no vzápätí sa predsa hostia dočkali vyrovnania. Jurkemik v domácej šestnástke fauloval Kubíka a Holúbek z jedenástky, hoci Zich mu úmysel vystihol, vyrovnal. O štyri minúty neskôr Štefánik prešiel ružomberskou obranou a Kubík preklopil stav na 1:2. V 64. minúte Štefánika zblízka, no z uhla vychytal domáci brankár. Domáci sa snažili niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť. V 78. minúte hlavičkoval Mulumba tesne vedľa. V 84. minúte Volešák reflexívne vyboxoval Práznovského hlavičku. V nadstavenom čase ešte trenčiansky De Oliveira vyskúšal Zicha. Nič iné sa už potom neudialo.

Hlasy po zápase

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Hlavne v prvom polčase sme hrali zakríknuto a hlavne nezvládli sme vstup do druhej polovice. Zaplatili sme za dve individuálne chyby v rozpätí štyroch minút. Zvlášť Jurkemikova pred jedenástkou Trenčína bola školácka. Hráč v takýchto situáciách nemôže ísť vo vlastnej šestnástke do kĺzačky. V závere sme mali tri dobré možnosti, z ktorých aspoň jedna sa mohla ujať. Viac by zápasu slušala remíza."

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Diváci videli veľmi dobrý zápas. Moji zverenci odviedli dobrú robotu. To, že dokázali výsledok otočiť, svedčí o ich sile. Záver nemusel byť taký dramatický. Vo fázach, keď domáci hrali vabank, mohli sme definitívne rozhodnúť. No to je často naša slabšia stránka."


MFK Košice - Spartak Myjava 1:2 (0:1)
Góly: 54. Matič - 5. Sládek, 80. Kuračka.
Rozhodoval: Vlk,
ŽK: Bruško (Myjava),
1682 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár (77. Huk) - Viazanko (64. Gál-Andrezly), Bukata (60. Duda), Hovančík, Matič - O. Diaby

Spartak Myjava: Solnička - Siva, Častulín, Černáček, Kumančík - Marček - Kuračka, Bruško (84. Pelegríni), Sládek (90. Harsányi), Šulek - Urgela (62. Kosík)

Priebeh zápasu


Už v 5. minúte sa dostal po peknom vysunutí do úniku Sládek a zoči-voči košickému gólmanovi nezaváhal - 0:1. Domáci pridali smerom dopredu a v 17. minúte preveril pozornosť Solničku Šinglár, ktorý vypálil z rohu šestnástky. V 25. minúte sa ocitol v dobrej šanci Viazanko, myjavský gólman opäť spoľahlivo zasiahol. Hostia sa zamerali predovšetkým na defenzívu a len sporadicky ohrozili domácu bránku. Myjavský brankár predviedol svoje umenie i v 31. minúte, keď vyrazil loptu nad brvno po tvrdej strele Sekuliča. O dve minúty neskôr pálil z ideálnej pozície Oumar Diaby, no iba minul priestor myjavskej brány.

Košičania pokračovali v útočnej aktivite aj na začiatku druhého dejstva a v 48. minúte bol blízko ku vyrovnávajúcemu gólu Kavka, ktorý po rohovom kope hlavou prekonal Solničku, no na bránkovej čiare ho zastúpil jeden z obrancov. "Žlto-modrí" sa dočkali v 54. minúte, keď Matič napriahol spoza šestnástky a nedal Solničkovi šancu - 1:1. Na začiatku 72. minúte sa ocitol sám pred hosťujúcim brankárom Oumar Diaby, ale nepochopiteľne vystrelil iba vedľa myjavskej brány. O štyri minúty neskôr znova napriahol spoza šestnástky Matič, no tentoraz lopta minula priestor hosťujúcej brány. V 80. minúte Myjavčania podnikli jeden z protiútokov, na ktorého konci bol Kuračka, ktorý pred domácou bránkou nezaváhal a po druhý raz poslal svoj tím do vedenia - 1:2. Košičania už napriek ofenzívnej snahe gól nestrelili a zaknihovali prvú prehru na domácom ihrisku. V nadstavenom čase totiž nepremenil pokutový kop Matič.

Hlasy po zápase

Ján Kozák, tréner Košíc: "Dalo sa čakať, že mužstvo nemôže stále vyhrávať. Prišiel zápas s Myjavou, kde sme v úvode urobili chybu a súper dal gól. Stálo nás veľmi veľa síl kým sme vyrovnali. Chlapci hrali poctivo do konca zápasu, aktívne. Súper bol veľmi efektívny, keďže z troch brejkových situácií dal dva góly. Dnes nám nebolo súdené niečo uhrať a chlapci sa nadreli.

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Ja musím iba zagratulovať našim hráčom za vynikajúcu robotu, proti vynikajúcemu súperovi. Z víťazstva na pôde Košíc sa veľmi tešíme a pre nás sú to veľmi povzbudzujúce body. Mužstvo musím pochváliť za bojovnosť, kvalita bola na strane Košíc.
 
1.SLOV Slovan20  11 
  6  
  3  
33:20   39   
2.TREN Trenčín21975 33:2534
3.KOSI Košice21957 29:2332
4.SENI Senica21957 26:2132
5.RUZO Ružomberok21876 23:2331
6.ZLMO Zlaté Moravce21867 30:2830
7.ZILI Žilina216114 24:1529
8.BBYS Banská Bystrica21687 19:1826
9.MYJA Myjava216510 29:3123
10.PRES Prešov216510 15:2723
11.NITR Nitra205411 23:3519
12.TRNA Trnava214710 17:3519
 
 

Vyberte región